Een evenement waar iedereen aan mee kan doen

Op zaterdag 2 oktober heeft de 5e editie van de Kees Classic plaatsgevonden. We waren verheugd het evenement na een tussenjaar weer “gewoon” te kunnen organiseren en in totaal 380 deelnemers te zien starten. De deelnemers hebben hiermee samen met de sponsors geld opgehaald in strijd tegen kanker.

De weersverwachtingen waren wisselvallig. Hoewel het middagprogramma kampte met regenbuien, begon de dag begon met een stralende zon. Na een kop koffie en het verzamelen van de nodige proviand ging de eerste wielerploeg rond 10:30 uur van start. Bij de tussenstop wachtte hen traditiegetrouw een tafel vol taarten die door vrijwilligers waren gebakken.

De Kees Classic is in 2016 gestart ter nagedachtenis aan Kees van der Helm, maar tegenwoordig uitgegroeid tot een evenement voor jong en oud, waarmee dus ook geld wordt opgehaald in de strijd tegen kanker. Voorwaarde bij dit evenement was dat iedereen mee moest kunnen doen. Wielrenners (120 km), fietsers (40 km) en wandelaars (10 km) konden al deelnemen en dit jaar konden ook kinderen voor het eerst meedoen aan de Kees Kids Speurtocht. Kinderen konden hier een kabouterspeurtocht doen.

Verspreid over de middag druppelden de deelnemers weer binnen. Bij terugkomst konden zij onder het genot van een hapje en een drankje gezellig napraten.