Over ons familiebedrijf

VanderHelm is dé bodembrede dienstverlener, voor alles wat op en in de bodem moet gebeuren, in de gehele keten van Onderzoek, Advies en Realisatie, met de specialismen Milieu, Civiel & Infra en Ecologie.

Onze ambitie is een schonere en mooiere leefomgeving waar we ons elke dag opnieuw voor inzetten.

VanderHelm is in 1979 opgericht als agrarisch loonbedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een echt familiebedrijf waar de mens centraal staat, of het nu gaat om collega’s of klanten. Wij helpen graag mee om plannen van A tot Z te verwezenlijken, wat kan starten bij een eerste bodemonderzoek en stopt bij het aanbrengen van de laatste straatsteen.

Trots op ons verleden

Na het afronden van de studie levensmiddelentechnologie, startte Kees van der Helm in februari 1979 zijn eigen loonbedrijf. Hij verrichtte hiermee, als boerenzoon, vooral diensten voor de agrarische sector.

In de jaren die volgden trachtte Kees zijn bedrijf in rap tempo uit te bouwen. Halverwege de jaren 90 was het bedrijf genoodzaakt, met het verdwijnen van de agrarische markt in de Randstad, een nieuwe koers te gaan varen. VanderHelm Bedrijven richtte zich vanaf dat moment steeds meer op de werkvelden: milieu, civiel & infra en ecologie, met de diensten van Onderzoek & Advies en Realisatie.

Een mooie mijlpaal voor het bedrijf was de verhuizing van het bedrijf in 2007, van de Overgauwseweg te Pijnacker, naar het nieuwe bedrijvenpark Oudeland te Berkel en Rodenrijs.

De droom van Kees was een herkenbaar pand neerzetten met een nostalgische naam en zo werd de ‘HelmHoek’ geboren. Na “de crisis” in de beginperiode op de HelmHoek ging het VanderHelm Bedrijven weer voor de wind en werden de mooiste projecten gedraaid, voor de beste opdrachtgevers.

In 2015 kwam Kees zeer plotseling te overlijden, wat niet alleen als een harde klap aankwam voor de familie, maar voor heel het bedrijf. Na dit grote verlies hebben de collega’s met elkaar de schouders eronder gezet om het bedrijf, in de geest van Kees, verder door te laten ontwikkelen.

Sinds 2016 wordt de directie van het bedrijf gevormd door Anton Dijkshoorn als financieel en operationeel directeur en Gijs van der Helm, zoon van Kees, als commercieel directeur.

Inmiddels is VanderHelm uitgegroeid tot een middel-groot familiebedrijf, met ruim 110 ervaren en gemotiveerde mensen.

Onze kernwaarden