KeesClassic schenkt € 10.000,– aan Daniel den Hoed Fonds

Op vrijdag 18 maart heeft familie Van der Helm namens stichting KeesClassic een cheque van € 10.000,– overhandigd aan het Daniel den Hoed Fonds. Met dank aan de enthousiaste deelnemers, vrijwilligers en sponsors was de KeesClassic weer een groot succes. Met elkaar is een mooi bedrag ingezameld ten behoeve van onderzoek naar slokdarmkanker, de ziekte waar Kees van der Helm, oprichter van VanderHelm Bedrijven B.V., in 2015 aan overleed.

Ter herinnering aan Kees is in 2016 Stichting KeesClassic opgericht. Doel van de stichting is jaarlijks door middel van een sportief evenement geld in te zamelen voor een goed doel. Eerdere opbrengsten werden overhandigd aan het KWF en de Maarten van der Weijden Foundation, welke gelieerd is aan het KWF. Dit keer is gekozen om de opbrengst te doneren aan het Daniel den Hoed Fonds, ten bate van slokdarmonderzoek. De cheque werd in ontvangst genomen door twee chirurgen van het Erasmus MC die gespecialiseerd zijn in slokdarmkanker en met wie persoonlijke ervaringen werden gedeeld. Dit maakte het moment extra bijzonder.

Bij de 5e editie van de KeesClassic die afgelopen herfst plaatsvond, gingen maar liefst 380 deelnemers vanaf de HelmHoek van start voor een wielrentocht, fietstocht, wandeltocht of speurtocht. Met dankbaarheid en trots kijkt de organisatie terug op een succesvolle 5e editie. De volgende editie is gepland op zaterdag 1 oktober 2022.