Partijkeuring

Vrijgekomen grond- en bouwstoffen mogen niet zomaar op een andere plek worden hergebruikt. Bij een partijkeuring, ook wel AP04-keuring genoemd, wordt de milieuhygiënische kwaliteit van een partij grond, evenals de toepassings-/hergebruikmogelijkheden onderzocht.

Rapporteren met Robotic Process Automation software

Het gehele proces bestaat uit een vooronderzoek, monstername, laboratoriumanalyse en tot slot de verwerking in de vorm van rapportage. Het opstellen van de rapportage betekent dat uit verschillende bronnen informatie moet worden verzameld teneinde dit tot één document te verwerken.

Jaarlijks stellen wij ca. 200 partijkeuringsrapporten op. Deels betreft het rapporteren repeterende handelingen – kopiëren en plakken van bijvoorbeeld verschillende laboratoriumanalyses en foto’s. Om deze werkzaamheden te vereenvoudigen, versnellen én minder foutgevoelig te maken, hebben wij door Promax een RPA-oplossing laten ontwikkelen. Een RPA (Robotic Process Automation) is als het ware een virtuele medewerker die muisklikken en toetsenbordaanslagen nabootst en zodoende op een snelle, efficiënte en foutloze manier de gewenste informatie uit diverse bronnen verzamelt en in het rapport verwerkt. Deze oplossing maakt het proces niet alleen sneller en efficiënte; maar maakt ons werk ook nóg leuker.

Bekijk hier een video over deze RPA oplossing.