Ferdi van den Berg

Ferdi van den Berg (33) werkt nu ruim acht jaar als kraanmachinist bij VanderHelm. De afwisseling in het werk spreekt hem bijzonder aan.

“Je bent lekker buiten en je komt overal. Je bent de ene keer in je eentje aan het ‘kranen’ en bij een andere klus werk je nauw samen met een grondwerker om bijvoorbeeld een riool aan te leggen of beschoeiing te zetten. Het is mooi om met elkaar een klus goed en veilig te klaren.”

Ferdi zal niet snel vergeten hoe enthousiast grondlegger/oprichter Kees van der Helm was, toen hij acht jaar terug bij VanderHelm ging werken. Ferdi is namelijk een voormalig klasgenoot van Joost van der Helm en Kees heeft in die jaren al eens voorspeld, dan wel de hoop uitgesproken, dat Ferdi ooit bij zijn bedrijf een collega zou worden van zoon Joost..

Juist het persoonlijke contact en de aandacht voor elkaar spreekt Ferdi erg aan bij VanderHelm . Als allround kraanmachinist is er voor deze Pijnackernaar altijd werk te doen. Ferdi hoopt er nog vele jaren lekker te werken.

“Je bent de ene keer in je eentje aan het ‘kranen’ en bij een andere klus werk je nauw samen met een grondwerker om bijvoorbeeld een riool aan te leggen of beschoeiing te zetten.”