Kees Remmerswaal

Kees Remmerswaal was een van de eerste medewerkers van ‘Loonbedrijf Kees van der Helm’. Kees is 62 en geniet nog iedere dag van het werk dat hem op het lijf geschreven is: het plannen van ‘poppetjes en machientjes’.

De planner zorgt dat de juiste mensen met de juiste machines op het juiste project worden ingedeeld en ingezet. Het gaat om zo’n dertig medewerkers die bestaan uit machinisten, grondwerkers en chauffeurs. Soms zijn die langere tijd op een project werkzaam en in andere gevallen zijn ze de ene dag hier en de andere dag daar. “Ik ken de mensen en weet wat hun kwaliteiten en voorkeuren zijn. Daar houd ik bij het plannen rekening mee.”

Kees vertelt dat VanderHelm de laatste jaren meer eigen uitvoerend werk heeft en dat dit zijn werk wat overzichtelijker maakt. “Ik kan langer van tevoren al afspraken maken met uitvoerders op projecten en dan ook langer vooruit plannen. Daardoor heb ik de tijd om af en toe zelf een machine bij een project te brengen.”

Kees geniet van de dynamiek van het bedrijf en van zijn eigen vrijheid en zelfstandigheid. Ook de directe omgang met allerlei verschillende medewerkers van uiteenlopende leeftijden spreekt hem aan.

“Ik ken de mensen en weet wat hun kwaliteiten en voorkeuren zijn. Daar houd ik bij het plannen rekening mee.”